Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

22 noiembrie 2016

Vinurile medaliate la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2016



172 de vinuri de la 36 de crame de pe tot cuprinsul României au fost înscrise la ediția 2016 a Premiilor de Excelență Vinul.ro. Trei comisii de jurizare de câte 6 persoane – formate din degustători autorizați, reprezentanți ai retailului specializat și ai sectorului HoReCa, jurnaliști de specialitate, bloggeri, deținători de certificări Wine and Spirit Education Trust și somelieri – au evaluat timp de două zile la restaurantul Magellan din Centrul Vechi al capitalei, în condiții de anonimitate a probelor, vinurile. Acestea au fost împărțite pe soiuri, culori și categorii iar calificativele au fost acordate într-un sistem inspirat din sistemul internațional folosit de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) – în care maximum posibil este exprimat prin 100 de puncte.

3 noiembrie 2016

Mulțumim din inimă, UNIUNE EUROPEANĂ...!



Uniunea Europeană este recunoscută pentru regulile stricte, privind alimentele și modalitatea de producere a acestora.
Un timișorean a postat pe facebook un mesaj dur la adresa Uniunii Europene. Este vorba despre Silviu Pașca, acesta atrage atenția asupra unor lucruri pe care UE le impune. Iată și mesajul lui Silviu:


De abia căzusem din copaci și dacă nu veneai tu, muream proști.

Tu ne-ai învățat cum se taie porcul ca să nu sufere, cum se fac cârnații fără carne, doar din șorici și Euri, pâinea cu mult aer, lapte fără gust și miros, că dacă-l bei cu ochii-nchiși zici că-i apă.

Tu ne-ai învățat cum se face smântâna cu 12% grăsime. Restul ce-o fi?
Probabil lapte închegat cu cheag ca să nu fie acră și asta explică de ce când o pui în ciorba fierbinte, în loc să se împrăștie, se coagulează. Nu mai găsești smântână care bătută să devina frișcă. Păi da, acum există frișcă artificială ca spuma de ras.

Tu ne-ai învățat cum se face untul fără miros, cu 25% grăsime (restul ce o fi, săpun?)

Tu ne-ai învățat că brânza țăranului fiind făcută în condiții neigienice, e toxică, iar a ta e sănătoasă pentru că conține fibre vegetale (ce or fi căutând acolo?). N-are nici miros, nici gust. E ca o cretă udă.

Îți mulțumim că ne aduci mere care nu se strică luni de zile, oricât de lovite ar fi. Ale țăranului au viermi, ale tale nu. Oare de ce? Nu cumva nu sunt mere, ci otrăvuri?

Îți mulțumim că ne-ai învățat țăranii cum se fac roșiile frumoase, fără gust și care scârțâie-n dinți.

Tu ne-ai învățat că zahărul din sucuri se poate înlocui cu aspartam, un cancerigen mai ales pentru creierul copiilor.

Și câte și mai câte nu ne-ai învățat!

Îți mulțumim că ne-ai dat (m)UE.