Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

19 martie 2016

Cum asociem vinul potrivit cu mâncarea potrivită



Metoda de gătit și vinul potrivit
Modalitatea în care mâncarea este pregătită și gătită îi dau savoarea, gustul, textura și culoarea finala. Iar principiul general de asociere a vinurilor cu mâncarea în funcție de tehnica de preparare a acesteia este următorul: o metoda ușoară de gătit (prepararea la abur spre exemplu), care să păstreze cât mai mult calitățile inițiale ale alimentului cere un vin ușor, fructat, cu aciditate scăzută. În schimb, cu cât metoda începe să se complice și să îmbogățească toate aspectele mâncării, cu atât și vinul asociat trebuie să fie mai greu, mai bogat în taninuri.

Gustul, consistenta, textura alimentelor și asocierea de vin
  • Mâncărurile mai acide cer la rândul lor vinuri acide, fructate, aromate, demiseci.
  • Mâncărurile acre se asociază de regula cu vinurile albe, fructate, ușoare, seci sau demiseci.
  • Preparatele afumate merg cu vinurile albe fructate sau cu vinuri roșii, condimentate.
  • Mâncărurile grase se asociază în general cu vinurile roșii seci, cu arome tari, bogate.
  • Preparatele pe bază de pește se combina cu vinurile albe, cu o aroma tare, seci sau demiseci.
  • Deserturile dulci se combină cu vinuri la fel de dulci sau mai dulci.
  • Preparatele sărate se asociază bine cu vinurile albe dulci sau cu vinuri roșii cu conținut mai scăzut de taninuri.

9 martie 2016

Vinul CURAT și NATURAL de la țară!



Reporterii RL au aflat reţeta vinului contrafăcut. Cu aproximativ 200 de lei, jurnaliştii au cumpărat dintr-un magazin din Vrancea toate ingredientele pentru fabricarea a 2.500 litri de băutură falsificată.

Amestecul obţinut din combinarea acestor substanţe nu este cu nimic mai prejos decât multe dintre făcăturile care se vând prin cârciumile din România! De altfel, autorităţile atrag atenţia că astfel de „vinuri" pot fi cumpărate atât din pieţe, de pe marginea drumurilor cât şi din magazine. În zile în care majoritatea românilor se aprovizionează pentru masa de Paște sau Crăciun, măsuri suplimentare de precauţie sunt mai mult decât binevenite.

7 martie 2016

Îți place să mănânci carne de porc?

În multe religii consumul de carne de porc este interzis, pentru că această carne «nu e curată». Desigur, obiceiurile și gusturile purceilor în alimentație nu sunt chiar pe gustul vostru. E greu de spus, ce NU pot hali acești veșnic înfometați grăsuni. În consecință, carnea lor este pur și simplu plină cu o varietate de microorganisme și paraziți care sunt dăunători pentru om. Încercând să pregătim la cină câteva bucățele gustoase de cărniță de porc, neapărat să fi atent, ca mâncarea ta să fie gătită adecvat din punct de vedere termic. Pentru carnea asta, condițiile de preparare sunt deosebit de importante.