Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

2 aprilie 2012

Pastrav cu migdale


De mult vroiam să postez această rețetă pe blog, dar parcă de fiecare dată, mă lua valul și făceam altceva din acest delicios pește al râurilor noastre, râurile munților Carpați, repezi și cristaline.
Dar astăzi, nu am mai ratat ocazia! Nici eu, nici păstrăvul!

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 păstrăvi proaspeți, eviscerați
1 lămâie (zeama de la)
1 ou bătut
30g de fulgi de migdale
2 linguri de făină
1 cană de ulei de floarea soarelui
1 fir de mărar pentru aromă
2 fire de mărar pentru decor
sare și piper după gust

Preparare:
Păstrăvii se curăță de solzi, intestine și urechi. Se spală bine și se șterg cu prosoape de hârtie. Se stropesc cu zeamă de lămâie pe ambele părți, se asezonează cu sare și piper, inclusiv în interior.
În zeama de lămâie îi lăsăm cel puțin 15 minute pentru marinat.


Trecem peștii prin făină, apoi prin oul bătut și în final prin fulgii de migdale. Presăm ușor migdalele pentru a se lipi de păstrăvi.


Încingem uleiul în tigaie la circa 170-180°C. Prăjim păstrăvii până se rumenesc (aproximativ 5 minute pe fiecare parte).


Scoatem peștele prăjit pe o farfurie în care am pus un șervet de bucătărie, pentru a elimina surplusul de ulei.
Ornăm cu felii de lămâie și fire de mărar și îl servim pe platou, cu cartofi copți și salată.


Păstrăv cu migdale ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:


2 comentarii:

  1. Trebuie musai sa fac si eu reteta asta,fulgi de migdale am,pastravi se gasesc...:))(J.Tanase)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!