Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

25 aprilie 2012

Burtă de crap prăjit


Poate cea mai ușoară rețetă, de a pregăti dintr-un pește, un preparat foarte, foarte gustos. Mai ales din burta unui crap voinic și sănătos. Carnea albă, aromată și gustoasă care se transformă într-o carne aurie și suculentă ce se topește în gură ca să-ți lase aroma mirifică și unică a crapului prăjit. Și asta nu e tot, ea trebuie să completeze gustul unic și deosebit a pielii crocante a crapului prăjit. Și pe lângă cărnița aromată, nu-mi mai doresc decât un pahar de vin alb sec și înmiresmat la sfârșitul unui astfel de festin.
Așa că acum, nu ne rămâne decât să trecem la treabă!

 Ingrediente:
2-4 rondele de crap (în funcție de câte porții doriți să faceți)
½ cană de ulei de floarea soarelui
2-3 linguri de făină
1 ou
1 lămâie (zeama de la) și pentru ornat
sare și piper după gust

Pregătire:
Spălați bine crapul și porționați-l. Asezonațile cu sare și piper după gust.
Într-un bol adăugăm oul, îl bătem bine și punem și făina în acest bol. Amestecăm bine!
Prin acest amestec trecem rondelele (burta) și le ungem bine pe ambele părți.
Încingeți o tigaie cu uleiul de floarea soarelui. Când uleiul e încins, burta de crap o scoatem din bol, o scuturăm de surplusul de ou și făină și o introducem în tigaie pentru prăjit.
Prăjim 4-5 minute (la foc moale) pe fiecare parte (ca să nu se ardă). Scoatem carnea din tigaie și o punem într-un alt bol care a fost tapetat anterior cu bucăți de prosop de hârtie, pentru a i se scurge surplusul de ulei.



Montăm în farfurie burta de crap cu lămâia de decor. Cu zeama de lămâie stropim bine peștele. 
Și mie îmi place la nebunie o porție babană de crap, cu o mămăliguță aburindă alăturea și cu mult mujdei de usturoi alături.
Voi vă puteți servi burta de crap cu tot ce vă place mai mult! Savurați pe deplin această gustoasă carne!


Burtă de crap prăjit ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:


5 comentarii:

  1. mama,mama ce ai facut tu aici,ma omoara nu alta ceva!!!!nu stii ca eu sunt "mamica"tuturor pestilor???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)
      Uite, p-asta chiar ca n-am stiut-o!!!
      :)

      Ștergere
  2. ha,ha,pai cand stateam la parinti,aruncam undita de pe geam in Dunare....la noi in familie se manca peste 7zile din 9 ha,ha!!
    scuza-ma mai glumim si noi ca altfel imbatranim stand si uitandu-ne pe geam;o zi buna in continuare si sa mai gatesti peste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu de gluma!!!!!
      Ca si eu îs glumeț tare!
      Pentru rețete de pește, uita-te si la www.marcel-iorga.ro!!!
      Acolo gasesti.... (era sa zic ”căcălău”) rețete cu pește!
      :)

      Ștergere
  3. oh, ce bunatate de peste ... si cu mamaliga ... mmmmm, delicios
    Un weekend de exceptie si mult soare ;)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!