Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

22 decembrie 2011

Iahnie de fasole cu carnatiUnii consideră Iahnia de fasole, ca fiind mâncarea Naționala a Românilor! Personal, eu nu știu ce să zic! Poate o fi așa, poate nu! Deocamdată nu comentez! Trebuie să fac o documentare separată!
Cert este că pentru mine, acest preparat este o încântare de fiecare dată! Chiar dacă e de post sau condimentată cu ”ciolan afumat, cârnați afumați sau pur și simplu cu o afumătură de porc de orice fel”.
Cu o ceapă roșie sau o murătură românească (gogoșari, castraveți sau ardei capia), e cea mai bună mâncare la orice oră din zi sau din noapte!
Prepararea primară a fasolei (hidratarea și fierberea ei) am descris-o aici.
Acum vă spun doar ce să faceți din acel moment pentru a face Iahnia de fasole!
Ingrediente:
500g de fasole boabe
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 ceapă albă mare tocată mărunt
2 lingurițe de pastă de ardei dulce
2 lingurițe de pastă de roșii (tomate)
1 foaie de dafin
½ linguriță de cimbru uscat
2-3 căni de apă
Sare după gust

Preparare:
Întro oală adâncă în care se va fierbe iahnia, punem uleiul și ceapa și călim la foc mediu, până când ceapa devine transparentă.
Adăugăm fasolea fiartă, cimbrul, pasta de ardei dulce și pasta de roșii dizolvată în prealabil în câteva linguri de apă.
Punem și restul de apă (poate chiar mai multă, în așa fel încât fasolea să fie acoperită complet de apa care o adăugăm).
Aruncăm peste toate astea și frunza (sau frunzele, pentru cei ce vor o aromă mai puternică) de dafin.
Punem să fiarbă ușor la foc mic și asezonăm.Lăsăm să fiarbă la foc mic până scade (durează 10 de minute, pentru că fasolea a fost deja fiartă în prealabil).Pentru cârnații care îi fac eu la fasole, încing o tigaie cu ulei și îi prăjesc bine!
Urmează doar montajul în farfurie!Iahnia de fasole, cu cârnații prăjiți deasupra și desigur cu o ceapa roșie sau cu murăturile noastre românești (gogoșari sau castraveciori sau ardei capia - după preferințe) alături!
O să aveți astfel un preparat delicios de excepție!Iahnie de fasole cu cârnați ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:2 comentarii:

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!