Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

20 august 2010

Tilapia cu 3 arome


Tilapia este un peste foarte curat, crescut in ferme piscicole, fara hormoni si steroizi. Il gasim si in supermarketurile noastre, in fileuri dezosate si fara piele. Au carnea alba cu tenta roz spre rosie la imbinarea dintre carnea de pe spate si carnea de pe burta.



Cele trei arome sunt dulce, picant si acru. Sper ca o sa le combinati in asa fel incat sa fie echilibrate.

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 fileuri de tilapia
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ceapa rosie
1 ceapa verde
4-5 ciuperci Shiitake uscate
1 lamaie
2 linguri de sos de chili dulce (se gaseste in supermarket)
3 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)

Preparare:
Inainte sa incepem orice preparare a pestelui si a garniturii, luati ciupercile Shiitake (le gasim in general in forma uscata/deshidratata si puneti-le intrun bol peste care turnati apa fierbinte si le lasati la hidratare cel putin 30 de minute. Apa maronie care se lasa la deshidratarea ciupercilor sa n-o aruncati. E un sos foarte bun si aromat. Il vom folosi si pe acesta la peste.


Acum ne apucam de legume. Taiem ardeiul rosu si verde in bucati mai maricele, cubulete. La fel si ceapa rosie. Ceapa verde o taiem in bucati de cel mult 3 cm.


Incingem uleiul in wok. Cand acesta incepe sa fumege, adaugam toate legumele taiate si le amestecam bine ca sa fie imbracate in ulei. Le lasam putin la calit.
Adaugam sosul de chili dulce. Eventual si putina apa (sau supa de pui) calda. Amestecam totul bine si tinem wokul pe foc pana cand legumele se prajesc un pic. Ar trebui sa fie crocante si sa-si pastreze calitatile gustative. Nu vrem sa le facem "legume fierte".



Le luam de pe foc, le scoatem din sosul in care s-au calit, si le punem in farfurie langa si peste pestele nostru. 
Cateva linguri din sosul rezultat de la ciuperci, le punem in sosul de chili dulce si amestecam. Stoarcem lamaia progresiv in sos, si gustam de fiecare data ca sa avem un echilibru intre aceste trei arome. Sosul atunci cand il considerati ca e echilibrat la arome, il turnam peste legumele si Tilapia noastra.
Ciupercile taiate in fasii subtiri, le adaugam ca o garnitura. 


Tilapia cu 3 arome ... Done!

POFTA BUNA!


3 comentarii:

  1. Imi place mult tilapia, si combinatia asta cu legume arata foarte bine!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Pacat ca nu stim cum se prepara pestele

    RăspundeţiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!